A csend szoba kialakításának lépései

 

csendszoba

csendszoba

Az első lépés a csend szoba kialakításánál a helyiség kiválasztása. Érdemes olyan helyiséget választani, amely elég távol esik az iroda zajos területeitől, ahonnan például nem hallatszik át a telefonok csörgése vagy az emberek hangos beszélgetése. Persze nem mindegy, hogy milyen nagyságú ez a helyiség. Ha túl kicsi, akkor a munkatársak nem fognak jól érezni magukat benne, ha túl nagy, akkor pedig feleslegesen veszítünk el irodateret.
A következő lépés a helyiség hangszigetelése. A falakat, a padlót és a mennyezetet is érdemes hangszigetelő anyaggal borítani, hogy a külső zajokat minél jobban kizárjuk. Az ajtót és az ablakokat is érdemes lecserélni olyanokra, amelyek jobban szigetelnek. Arra is gondolni kell, hogy a helyiségben minél kevesebb zavaró hang legyen, ezért célszerű a csend szobát olyan irodabútorokkal berendezni, amelyek nem csikorognak vagy zörögnek.
A harmadik lépés a helyiség kényelmes berendezése. Az irodabútorok közül érdemes olyanokat választani, amelyek kényelmesek, és lehetővé teszik a hosszú ideig tartó zavartalan munkavégzést. A székek legyenek ergonomikusak, a munkaasztal pedig elegendő munkafelületet biztosítson. Ha van elég hely, akkor be lehet szerezni egy kis kanapét is, amire a munkatársak leülhetnek egy kis pihenőre, vagy éppen csendben dolgozhatnak.
Végül pedig érdemes figyelmet fordítani a helyiség világítására is. A megfelelő világítás nem csak arra jó, hogy segítségével könnyebben lássuk a munkánkat, hanem az is fontos, hogy a csend szobában dolgozó munkatársak jól érezzék magukat. Ha túl erős a világítás, az zavarhatja a szemüket, ha pedig túl gyenge, akkor nehezebben láthatnak. Ezért érdemes olyan világítást választani, amely természetes fényt utánoz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!